Binnenkijken bij

Dorrie en Maik

Een ruimtelijk effect in de keuken

Dorrie en Maik. De nieuwe keuken is optisch groter en ruimtelijker dan de oude keuken van Dorrie en Maik. ‘Dat is wat we veel horen, terwijl het aantal vierkante meters toch echt gelijk is. De adviezen van Lowie Kessels van Verkoelen Keukens hebben daar sterk aan bijgedragen. We zijn zeer gecharmeerd van zijn aanpak.’

Er kwam wel een subtiele uitbreiding. De muur met de lange zijde van de keuken werd namelijk iets verlengd. Daardoor kon een keukenontwerp worden uitgewerkt zonder bovenkastjes aan die kant, wat het ruimtelijke effect geeft. Bovendien is alle bergruimte – de drie hoogste kastjes bovenin de hoge wand uitgezonderd – in laden verwerkt. ‘Dat scheelt enorm. Dat geeft zó veel plek. Een prachtige oplossing.’

Hele witte keuken
Veel ruimte dus in een mooie strakke en moderne keuken. ‘Ik twijfelde nog of ik de hoge kasten niet in een andere kleur wilde, maar Lowie adviseerde om die ook wit te houden’, bekent Maik. ‘Achteraf ben ik daar ook heel tevreden over. Hij hielp ons in het algemeen op een hele prettige manier. Hij vroeg ons eerst naar de apparatuur die we wilden, kwam daarna thuis kijken om sfeer te proeven en maakte naar aanleiding daarvan het ontwerp.’

Bosch oven
Een extra grote oven was een uitgangspunt. De brede Bosch-oven paste mooier binnen de indeling dan twee aparte ovens en is precies wat Dorrie en Maik nodig hebben. De hoge wand wordt gebroken door de nissen met onder andere het koffieapparaat erin. ‘Niet alles hoeft ingebouwd’, vindt Maik. ‘Ik hou erg van koffie en ik vind het mooi dat het bonenapparaat zo in beeld is. Net als de verlichting. Die mag je best zien. Daarom hebben we voor opvallende spots gekozen.’

De Marokkaanse tegeltjes achter de Bora inductieplaat en Quooker en de decoratieve houten plank erboven vonden Dorrie en Maik zelf. Samen met het stevige werkblad, in een stoere betonlook, geven die elementen de witte keuken een warme, sfeervolle uitstraling.