Binnenkijken bij

Loes en Eric

Ook de voorzijde van het kookschiereiland biedt extra ruimte.

Een landelijke keuken die aansloot bij de sfeer van de woning van Loes en Eric vonden zij bij Verkoelen Keukens. De vele tinten grijs vormen een stijlvol geheel en de indeling biedt zeer veel ruimte om in te bewegen en te bewaren.

De grote verschillen met hun vorige keuken zitten op de plek van waar nu het kookschiereiland staat. Daar werd een muurtje weggehaald waardoor veel meer eenheid is ontstaan met de eethoek. Nog eens versterkt doordat Loes en Eric nu koken met het gezicht naar de eettafel toe.

Landelijk modern
Ze gingen voor een landelijk moderne keuken. Daar kozen ze de sfeervolle fronts bij uit, waarbij Loes de passende grepen vond – met een speciale vermelding voor het fraaie handvat waarmee ze de koelkast openen. Het hardsteen werkblad past helemaal bij de gekozen stijl en daarin is de wasbak een mooi detail, met ‘afgeronde’ hoeken.

Tweede oven
In de hoge wand hadden ze eigenlijk gedacht aan een combimagnetron en een warmhoudlade. ‘Maar Verkoelen tipte ons dat we er voor een relatief klein bedrag ook een extra oven bij konden nemen. Dat was een perfect advies. Daar zijn we nu heel blij mee.’ Blij zijn ze ook met de grote afwasmachine op hoogte die onder de linker oven zit. Verder zit er bijzonder veel kastruimte in de keuken, waarbij in veel van de kasten extra laden zitten voor nog meer opbergplek. Ook de voorzijde van het kookschiereiland biedt extra ruimte.

Keukenadvies
‘De samenwerking met Verkoelen Keukens is prima verlopen’, zo kijkt Eric terug op het proces. Lachend: ‘Ik was eigenlijk een beetje te ongeduldig, maar Verkoelen nam echt de tijd om een gedegen advies te geven. Dat resulteerde onder ander in al die kastruimte. Dat deden ze goed. Dat is ons uitstekend bevallen.’