Binnenkijken bij

Monique en Frank

Opvallende touch is het groene kader rondom de apparatenwand.

Monique en Frank kregen een nieuwe keuken; strak, licht en modern. Maar daarbij werd tegelijkertijd de buitendeur verplaatst en werd de garage als bijkeuken bij de woning getrokken. Verkoelen Keukens dacht mee in het hele traject en hielp Monique en Frank bij het maken van de keuzes over het keukenontwerp.

Switch
Ze hadden de nodige afwegingen te maken bij de keukenindeling. Over het weghalen van de achterdeur en het ‘transformeren’ van de garage in een bijkeuken. ‘Het is een heel proces geweest, waarbij Lowie van Verkoelen Keukens de hele tijd betrokken is geweest’, vertellen Monique en Frank. ‘Ook in de keuken hebben we verschillende opties bekeken: nemen we barkrukken aan het kookschiereiland, waar plaatsen we de stoomoven, moeten we de Bora inductieplaat en gootsteen met Quooker niet omdraaien?’

‘We hebben goed de tijd genomen om de keuzes te maken en hebben achteraf gezien nergens spijt van. Louis gaf ons die tijd ook. Dat was erg fijn. Dat zie je bij andere keukenleveranciers weleens anders.’

L-vorm
Het was ook Louis die met het idee kwam om kookschiereiland en de achterwand te verbinden met elkaar, door van het eiland een L-vorm te maken. De ruimte wordt daarin slim benut dankzij het kastje met ingebouwde prullenbak links onder de stoomoven. Maar ook dankzij de koffiecorner die achter het kastje links boven zit, met het apparaat op een uittrekbare plank. Blij zijn Monique en Frank dat de Bora inductieplaat met geïntegreerde afzuiging op de plek zit waar hij zit. ‘Zo kook je met het gezicht naar de kamer. En je staat bij elkaar als de één snijdt en de ander kookt.’

Opvallende touch is het groene kader rondom de apparatenwand. ‘Die hebben we zelf geplaatst. We hebben overal rustige kleuren in huis. Dit vonden we een leuke manier om de keuken er een beetje uit te laten springen.’