Binnenkijken bij

Petra en Jan

De kasten in hoogglans cubanit en een extra diep keukenblad passen perfect in onze ruimtelijke keuken

Deze nieuwe, zeer eigentijdse keuken in de jarendertigwoning van Petra en Jan is fraai verbonden met de aangrenzende eetkamer, waardoor één gezellig geheel is ontstaan. De keuze voor kasten in de kleur cubanit in hoogglans uitvoering voelde aanvankelijk als een gewaagde stap, maar resulteert juist in een heerlijk lichte en ruimtelijke keuken.

Het mocht best een moderne keuken worden, mits de uitstraling rustig bleef, passend bij het in 1936 gebouwde huis. ‘Onze woonkamer is vrij klassiek en best donker’, vertellen Petra en Jan, ‘dus het was best overweldigend toen de interieurstylist die ons adviseerde deze kleur voor de keuken voorstelde. Maar des te meer we erover nadachten, des te meer het ons aansprak.’

Het lichte aanzien is benadrukt met de keuze voor het lichte keukenblad. Het contrast komt van de hoge kasten in de donkere houtlook die we terugzien in de (verlichte) planken boven de ladekast ernaast.

Extra diep keukenblad
In de uitwerking van het keukenontwerp en het gebruik, dus de keuze voor keukenapparatuur, zochten Petra en Jan het advies van Verkoelen Keukens. Van de draagmuur in de eetkeuken is handig gebruik gemaakt met het extra diepe kookschiereiland dat ‘om de muur heen’ loopt. Het verbindt en maakt de keuken ruimer – ook qua bergruimte, met de extra kastjes aan de kant van de eettafel. Het verbindt ook, omdat je er kookt met het gezicht naar de tafel toe, vanachter de BORA kookplaat met geïntegreerde afzuiging.

‘De oven met magnetronfunctie kozen we op aanraden van Lowie Kessels bij Verkoelen Keukens, we hebben een grote koelkast en de Quooker is natuurlijk fijn voor een kop thee’, zo sommen ze op. ‘Het levert allemaal veel gebruiksgemak op. Een kennis van ons had goede ervaringen met Verkoelen; zo zijn wij er terecht gekomen. Wij delen die ervaring nu, we zijn heel tevreden over de samenwerking met Lowie en erg blij met onze nieuwe keuken.’