Binnenkijken bij

Melanie en Ruud

Een ruimtelijke woonkeuken met groot kookeiland

Het eerste idee was een houten keuken, maar uiteindelijk kozen Melanie en Ruud – mede op advies van hun interieurstylist – voor de andere kant van het spectrum: een strakke, zwarte keuken met een groot kookeiland en mooi ingebouwde kasten. Voor de indeling en invulling lieten ze zich adviseren door Lowie Kessels bij Verkoelen Keukens.

Van hun oorspronkelijke idee omschakelen naar deze hele moderne keuken; dat was even wennen, maar toen ze ideeën begonnen op te doen waren ze al snel enthousiast. En dat zijn ze des te meer, nu ze helemaal hun draai hebben gevonden in hun ruimtelijke en lichte keuken. Daar past de moderne inrichting perfect in.

Loopruimte kookeiland
De hoge kasten zijn ingebouwd in de bestaande uitsparingen van de vorige keuken. Het zwarte kookeiland, gecombineerd met de bruingrijze steenlook van het keramische werkblad, is er extra bijgekomen ten opzichte van de oude situatie. Dat is uiteraard enorm welkom in een groot gezin met vier kinderen. Met de schuifdeur aan de ene kant en de schuifpui aan de overzijde is er meer dan voldoende beweegruimte rondom het eiland. De Quooker en BORA inductieplaat met kookveldafzuiging brengen er veel gebruiksgemak.

BORA en stoomoven
‘Eigenlijk wilden we een kookplaat met zes pitten’, vertellen Melanie en Ruud, ‘maar Lowie adviseerde ons toch de BORA, met een stoomoven erbij. In de praktijk werkt dat ook net zo goed. Zo raadde hij ook de nis aan in de hoge wand. Wij wilden eigenlijk een inbouwkoffieapparaat, maar dit oogt lichter en ruimer én het is goedkoper en praktischer. Dus daar hebben we zeker geen spijt van.’ Direct naast de schuifdeur hebben ze een koelkast over de hele hoogte van de wand; ook dat is een prettige luxe met een groot gezin.

Robuuste keuken
De ijzeren draagbalk – noodzakelijk omdat er voor het ‘open maken’ van de keuken een muur werd weggehaald – lieten Melanie en Ruud zwart maken, als bijpassend industrieel element. Lowie Kessels dacht mee over het verlaagde plafond met de verlichting dat er als het ware doorheen loopt.

‘We hebben wel geïnformeerd bij andere keukenleveranciers, maar Verkoelen Keukens zit in ons eigen dorp en dat was fijn. Bovendien zijn de keukens er strak maar robuust, dus van goede kwaliteit. Tel het advies van Lowie daarbij op en we zijn echt super tevreden over hoe alles verlopen is.’