Binnenkijken bij

Truus, Hans, Marijn en Thomas

Het eiland is in de keuken pure winst

De woning van Truus en Hans kreeg een flinke aanbouw en de nieuwe keuken maakte ook deel uit van de metamorfose van de benedenverdieping. Ze gaven bij Verkoelen Keukens het vertrouwen aan Lowie Kessels om een gezellige maar moderne keuken in de ruimte te ontwerpen.

De dragende pilaar waartegen het kookschiereiland is geplaatst was in de oude situatie de buitenmuur. Het huis werd dus een stuk groter en de keuken kreeg erdoor een hele centrale plaats. Het eiland is in de keuken pure winst; voorheen stond de complete keuken in de hoek erachter.

‘Die vorige keuken was vrij landelijk’, vertelt Truus. ‘Het mocht nu iets moderner. We hebben Lowie Verkoelen de vrije hand gegeven in het keukenontwerp. Dit was zijn idee en het klopte voor ons gevoel helemaal. We zouden zelf bijvoorbeeld nooit op de marmerlook van het werkblad gekomen zijn, maar het is juist leuk dat iemand er met een hele andere blik naar kijkt. We vinden het heel mooi in de combinatie met de houtlook.’

Kastruimte, werkruimte
De indeling met het kookeiland, het aanrecht met kastenwand tegen de muur en het koffienisje genereert veel kast- en werkruimte; prettig in een gezin met twee kinderen. ‘In het nisje liggen de telefoons op te laden, we hoeven geen koffieapparaat op het eiland te zetten en dankzij de Quooker hebben we ook geen waterkoker meer nodig. Dat is allemaal fijn, want je kunt nooit genoeg ruimte hebben.’

Dankzij de kookveldafzuiging in de BORA inductieplaat is een afzuigkap niet nodig. Zo wordt geen afbreuk gedaan aan de ruimtelijke uitstraling.

De keuken is hoog, zodat Truus en Hans – die beiden vrij lang zijn – er comfortabel in werken. ‘Dat merk je echt’, zegt Truus tevreden. ‘Ook de vaatwasser hebben we op hoogte, dat is super. Je zet de vaat zo in de afwasmachine en terug in de kastjes.’

Duurzame keuken
‘Het is vooral een hele praktische, degelijke en duurzame keuken, met niet te veel tierelantijnen erin. De samenwerking met Verkoelen Keukens is prima geweest. Lowie is nog zelf komen kijken bij de oplevering en als er eens iets was, werd het snel opgelost. We zijn er heel tevreden over.’