Binnenkijken bij

Josien en Mart

Stijlvolle apparatenwand in onze lichtgrijze keuken

Het bijzondere aan deze elegante moderne keuken is dat het pronkstuk, de stijlvolle apparatenwand, ‘verborgen’ zit in de muur. Het is een fraaie manier om de ruimte te creëren voor deze grote, open leefkeuken.

Josien en Mart hadden de keukenindeling al scherp voor ogen toen ze bij Verkoelen Keukens kwamen voor de verdere uitwerking. Met de room divider als subtiele, maar effectieve manier om van de keuken toch een eigen ruimte te maken én met het voornemen van een inbouwwand. Die overigens – een mooi detail – in bijna hetzelfde lichte grijs is als de antieke kast aan de andere kant van de kamer.

Bargedeelte

Voldoende beweegruimte is er dus rondom het kookeiland en de eettafel – alle mooi symmetrisch opgesteld ten opzichte van elkaar. Het werkblad, in een stoere donkere betonlook, loopt een stukje door om later een bargedeelte aan te realiseren. ‘Het geeft ook extra ruimte rondom de inductieplaat, wat fijn is.’ Bergruimte hebben Josien en Mart voldoende in het kookeiland en de grote wand. Vandaar de keuze om het aanzien wat te ‘breken’ met de decoratieve nis erin.

Koffieapparaat op plateau

De keukenapparatuur is van ATAG. In de wand hebben ze een combimagnetron en een koelkast over de hele hoogte. En een koffieapparaat dat achter de kast is verborgen. ‘Een idee van Lowie Kessels van Verkoelen. We wilden het apparaat liever niet op het aanrecht. Hij richtte er een kastje voor in, met een uitschuifbaar plateau. Dat heeft hij slim bedacht.’

Advies en installatie Verkoelen Keukens

‘Verkoelen Keukens is bij ons in de buurt’, vertellen Josien en Mart. ‘We hebben wel meerdere keukenzaken bezocht, maar de adviezen en de openheid van Verkoelen spraken ons het meeste aan. We zijn uitstekend geholpen, zowel aan de voor- als de achterkant; ook de plaatsing is prima verlopen.’