Binnenkijken bij

Marleen en Chris

Alles is met elkaar verbonden

De hoekkeuken van Marleen en Chris was en is bescheiden van formaat. In samenwerking met Verkoelen Keukens werd de nieuwe keuken echter dé verbindende schakel in hun woning. De nieuwe keuken werd zo ruimtelijk ingedeeld als mogelijk en er werd fraai één geheel gecreëerd met woonkamer en eetkamer.

Ze wilden de keuken nog eens helemaal vernieuwen en hadden zelf alvast nagedacht over de indeling. Dat plaatje zag er iets anders uit dan dit: namelijk zonder bovenkastjes, maar met een extra smalle kast aan het muurtje naast het gordijn. ‘Met dat idee zijn we naar Verkoelen Keukens gegaan’, vertelt Marleen. ‘Lowie Kessels heeft ernaar gekeken en kwam vervolgens met dit ontwerp. Dus zonder het smalle kastje, maar wel met een dieper aanrecht en een zwevend kastje in de woonkamer. We wisten meteen: dit is het! We hebben nergens anders meer gekeken en niks meer veranderd. Zo moest het worden.’

Extra kast
Met het extra kastmeubel in de woonkamer en de rechtstreekse doorkijk naar de eettafel is van aparte ruimten geen sprake meer; alles is met elkaar verbonden. De lichte houtlook van de kasten gaat mooi samen met de betonlook van het blad van composiet, sfeervol uitgelicht met de ledstrip onder de bovenkastjes en de plank boven de kookplaat.

BORA, Quooker
Mede vanwege de ruimtelijkheid kozen Marleen en Chris voor de BORA inductieplaat met kookveldafzuiging en met het gemak van de Quooker erbij bleven ze keurig binnen budget. ‘Meer apparatuur hadden we niet nodig. We hebben alles, van de ovens tot de wasmachine, in de bijkeuken (die nu ook eetkamer is) achter een schuifwand.’

‘We zijn naar Verkoelen Keukens gegaan, omdat het bij ons in de buurt is. Wij zijn zelf ook ondernemers, we kopen graag in eigen regio. Lowie heeft ons er perfect geholpen, we zijn absoluut heel content met het resultaat!’