Binnenkijken bij

Hans en Martijn

De sfeervolle leefkeuken van Hans en Martijn is dé plek in huis om te genieten van eten, drinken en gezelschap

Een jaar geleden zijn Martijn en Hans begonnen met het realiseren van hun droomkeuken. Ze wilden de keuken centraal in het huis plaatsen en hebben daarbij ook een stuk aangebouwd om een echt leefgebied te creëren. Dit leefgebied kijkt uit op hun prachtige tuin, waar zij dagelijks van kunnen genieten. De oude keuken is omgetoverd tot een whiskykamer/bibliotheek.

Een leefkeuken om van te genieten

De wanden zijn gemaakt van krasvast fenix-materiaal waarop je geen vingerafdrukken ziet. Naast deze wanden heeft het stel gekozen voor een kras- en vlekvrij keramieken werkblad. “Ik wilde niet dat we de hele dag aan het poetsen zouden zijn,” zegt Martijn. “Dankzij dit materiaal is het makkelijk om de keuken schoon te houden. We zijn veel in de keuken te vinden en daarom vinden we het belangrijk dat het naast mooi ook gebruiksvriendelijk zou zijn.”

Er is ook bewust gekozen om de dezelfde tegels van buiten door te laten trekken naar binnen. Zo ontstaat er overlap tussen de binnen- en buitenruimte en kan het stel vanuit hun keuken genieten van de zonnige zomerdagen. “Het is een hele fijne leefkeuken geworden waar we iedere dag samen van kunnen genieten.”

Gezelligheid en lekker eten

Er komen geregeld vrienden langs bij het koppel. Martijn kookt dan een uitgebreid tiengangendiner waar deze vrienden van kunnen genieten. “Ik begin met twee koude amuses en werk dan via een aantal voorgerechten, een soep en een spoom langzaam richting een hoofdgerecht,” legt Martijn uit. “Het diner eindigt uiteraard met een heerlijk toetje.” Terwijl Martijn kookt, selecteert Hans de juiste wijn bij het juiste gerecht en zorgt hij voor een prachtige tafeldekking, inclusief zelf gevouwen servetten.

Een verbeterde kookervaring

De nieuwe apparatuur in de keuken zorgt voor een fijnere beleving tijdens het koken. “In de vorige keuken hadden we een heel klein kookplaatje en een simpele combimagnetron, zegt Martijn. “Het is nu echt een wereld van verschil. We hebben nu een grote kookplaat, een stoomoven en een normale oven. Deze apparaten helpen mij heel goed bij het bereiden van mijn gerechten. Sommige ovens zijn veel te uitgebreid en lastig te gebruiken. Verkoelen Keukens heeft ons gelukkig goed geadviseerd waardoor wij nu een hele gebruiksvriendelijke oven hebben. Daarnaast hebben we ook een wijnklimaatkast waarin Hans zijn bewaarwijnen in heeft liggen. We hebben nu alles wat we graag wilden hebben.”

De expertise van Verkoelen Keukens

Martijn en Hans wisten van tevoren al goed wat voor soort keuken zij wilden hebben. Verkoelen heeft hierna vanuit hun expertise geadviseerd om alles samen te brengen. “Ze hadden bijvoorbeeld geadviseerd om lichten in de lades te verwerken die gelijk aan gaan als je de lades opent. Ook kwamen zij met het idee van een koffiehoek. Hierdoor hebben wij een plekje we het koffiezetapparaat kwijt kunnen, een muziekboxje kunnen neerzetten en waar we onze telefoon kunnen opladen.”

In de keuken staan ook vitrines waarin hoogwaardige wodka, whiskey en tequila wordt bewaard. “Dat is echt een van de hobby’s van Hans,” zegt Martijn. “We wilden graag dat er een afscheiding tussen de leefkeuken en woonkamer kwam te staan, zonder dat ons zicht belemmerd zou worden. Om deze reden heeft Verkoelen Keukens ons geholpen door de achterwanden van glas te maken. We zijn heel tevreden over de service van Verkoelen. De communicatie ging super en ze hebben goed geluisterd naar onze wensen. Zij hebben ons idee op een hele mooie wijze gerealiseerd!”