Binnenkijken bij

Tom en Mandy

Binnenkijken bij Tom en Mandy: een prachtige ruime keuken met kookeiland

Een nieuw huis betekent vaak nieuwe kansen en mogelijkheden, en voor Tom en Mandy was dat niet anders. Ze hebben hun recent gekochte vrijstaande huis volledig gestript en daar hoorde natuurlijk ook een nieuwe keuken bij. In dit verhaal vertelt Tom over hun nieuwe keuken, die gerealiseerd is door Verkoelen Keukens.

De overstap naar vrijstaand wonen

Het besluit om een nieuwe keuken te nemen, kwam voort uit de keuze voor een nieuw vrijstaand huis. Tom vertelt: “We hebben een huis gekocht en dat hebben we volledig verbouwd, dus van boven tot onder helemaal gestript. En ja, daar hoort natuurlijk ook een nieuwe keuken bij.”

De creativiteit van Verkoelen Keukens

Tom begon zelf met het maken van tekeningen en kwam tot een aantal goede ideeën, maar het perfecte ontwerp kwam van Lowie van Verkoelen Keukens. Tom legt uit: “Wij hadden eigenlijk niet een ideale inrichting van de keuken in gedachten en waren benieuwd wat hij ervan zou maken. Lowie is hier komen kijken en heeft naast de keuken ook van de volledige benedenverdieping ingetekend. En zo is het ook geworden uiteindelijk.”

Een centrale keuken met kookeiland

Het einderesultaat is een prachtige houten keuken met kookeiland. De kasten bieden genoeg opbergruimte en er is gekozen voor een geïntegreerde afzuiging in de kookplaat.

Het werkblad heeft een marmerlook en loopt aan de zijkanten af tot de grond. Aan het eiland zijn twee barkrukken gezet waar het stel graag zit. “We ontbijten en zitten er erg graag”, aldus Tom. “De positie van de keuken in het huis is heel gunstig.”

Openheid en overzicht

Wat het stel vooral aanspreekt, is de openheid van de keuken. Hij vertelt: “Dat je vanuit de keuken alles kan overzien, want de keuken is echt centraal in het huis. Dat vinden wij ideaal, vooral met onze kleine als die gaat kruipen en lopen. Ook is het fijn als er gasten over de vloer zijn. Je blijft betrokken bij het gesprek als je even wat eten of drinken gaat klaarmaken.”

Service en professionaliteit

“We waren verrast door die tekening van Lowie”, vervolgt Tom, “want we hadden zelf veel verschillende opstellingen in gedachten, maar dit hadden we niet bedacht. We hebben zelfs onze architect de tekening doorgestuurd en gezegd van, nou, pas de tekeningen maar aan, want zo willen we het echt hebben. Alles was netjes en snel geplaatst en ook achteraf kwam Lowie langs om te kijken of alles naar wens was. We zijn super tevreden en blij met de keuken.”