Binnenkijken bij

Gertie en John

Binnenkijken bij Gertie en John: Een Lichte Open Keuken met Schiereiland

John en Gertie, de trotse eigenaren van een keuken gebouwd door Verkoelen Keukens, delen hun inspirerende keukenreis. Na 22 jaar dienst van hun oude keuken was het tijd voor vernieuwing. Het resultaat is een keuken die niet alleen functioneel is maar ook voor veel gezelligheid en betrokkenheid zorgt.

Van idee tot ontwerp

John legt uit: “We wilden graag verduurzamen en dus overstappen van gas naar inductie. Dat betekende echter dat de hele keuken moest worden vervangen, met name vanwege het grote rvs-fornuis dat we hadden.” De zoektocht leidde hen naar Verkoelen Keukens, aanbevolen door een collega. John herinnert zich het eerste contact met Lowie: “Hij maakte een positieve indruk, was heel rustig, vroeg naar onze wensen en dacht ook meteen mee over de rest van het huis en de inrichting.”

Een open keuken vol licht

De keuken, ooit gesloten, kreeg een metamorfose met een doorbraak van een muur. “Het liefste wilden we gewoon een nieuwe keuken en niet ook nog een muur eruit halen”, legt John uit, “maar na het zien van het ontwerp van Lowie waren we toch wel om. De open keuken is nu echt een meerwaarde voor het huis geworden omdat de raampartijen voor veel licht zorgen in het hele huis en de hele loopdynamiek ten goede veranderd is.”

Gezellig en betrokken

De nieuwe keuken is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan de gezelligheid. John deelt enthousiast: “Ik kook graag bij ons thuis. In het verleden stond ik in een gesloten keuken tijdens diners als er vrienden over de vloer kwamen. Nu blijf ik gezellig betrokken tijdens het koken en dat is een enorm voordeel.”

“Ook het barretje aan het schiereiland is een fijne toevoeging aan de keuken”, vervolgt John. “Gertie en ik ontbijten en dineren er elke dag samen. Het is een hele fijne lichte plek om te zijn en je hebt alles in de buurt. Alleen als de kinderen of gasten op bezoek komen gaan we aan de eettafel zitten.”

Materialen en kleuren

De keuze voor materialen was zorgvuldig en doordacht. Van de Antracieten betonlook tot het grijze eikenhout, elk element sluit perfect op elkaar aan. John licht toe: “De fronten zijn een beetje gemêleerd en ook het werkblad heeft een klein reliëf. We wilden niet graag alles dezelfde kleur hebben, dus we hebben gekozen voor kleuren en materialen die zowel van elkaar verschillen als bij elkaar aansluiten. We zijn er ontzettend tevreden mee. Tenslotte zijn we ook heel tevreden met de Quooker en de Bora kookplaat met ingebouwde afzuiging. Die zijn niet meer weg te denken uit onze keuken.”

Succesvolle samenwerking met Verkoelen Keukens

Gevraagd naar de samenwerking met Verkoelen Keukens vertelt John: “Het kon echt niet beter. Alles verliep via Lowie, die altijd de tijd voor ons nam, niet opdringerig was en aan kwam zetten met hele goede ideeën. De afspraken werden nagekomen en er was geen enkel probleem. Hij dacht ook mee met de re-integratie van onze eigen oven en vaatwasser. Die waren nog redelijk nieuw en konden daarom mee in de nieuwe keuken. We zijn erg tevreden met onze nieuwe open keuken en zijn blij met hoe het proces is gelopen.“