Binnenkijken bij

Mirjam en Loek

Een heerlijke leefruimte

Deze ruime nieuwe leefkeuken gaat volmaakt op in het interieur. Dat komt door de ingenieuze manier waarop het kookeiland en de hoge wand zijn ingedeeld. Daardoor zijn de verschillende elementen veel meer meubels geworden in een woonkeuken, dan onderdelen van een aparte ‘keuken-keuken’.

En dat was precies wat Mirjam en Loek graag wilden: ‘Het is een heerlijke leefruimte zo, met de nieuwe eettafel ernaast. Zo heb je steeds contact met elkaar. Bij Verkoelen Keukens heeft Lowie Kessels goed meegedacht over de opstelling en de invulling van de ruimte, zodat we overal voldoende plek voor hebben.’

Veel werkruimte
De nieuwe keuken was geen standaard invuloefening. Voor de verbouwing werd een muur uitgebroken, maar een dragende pilaar moest blijven staan. Die wilden Mirjam en Loek graag in een kookeiland ‘laten vallen’. Een verrassend effect dat bovendien optimaal de beschikbare ruimte benut.

Werkruimte hebben ze meer dan genoeg, ook met de onderbreking van het eiland door de pilaar. Erachter zit tenslotte nog een groot werkblad. ‘Dat was een van onze voorwaarden voor de nieuwe keuken. Je kunt nu met meerdere mensen een diner klaarmaken zonder dat je elkaar in de weg loopt.’ Andere wensen die uitkwamen waren de grote koelkast (naast de grote combi-stoomoven in de ingebouwde houten kasten) en de Bora inductieplaat met kookveldafzuiging.

Keramisch blad
Blij zijn Mirjam en Loek verder met het keramische keukenblad. ‘Ook daar heeft Lowie ons uitgebreid over geadviseerd. Hij heeft alle materialen laten zien met alle voor- en nadelen. Dit gemêleerde blad vonden we heel mooi, het geeft de keuken een beetje een stoere uitstraling.’

‘We bevelen Verkoelen Keukens van harte aan. Wij werden door vrienden getipt en nu is Verkoelen ook bij vrienden van ons aan het werk. Lowie heeft ons overal geweldig bij begeleid en hij gaf ons alle tijd om een keuze te maken voor kleuren en materialen. We zijn een paar keer teruggekomen om erover te praten; het was heel fijn dat we die tijd kregen.’