Binnenkijken bij

Dorothé en Wim

Ruimte optimaal benut in nieuwe, moderne keuken

Dorothé en Wim vonden méér dan een nieuwe keuken alleen bij Verkoelen Keukens. Dankzij het ontwerp dat Verkoelen maakten voor deze gezellige, moderne keuken is de ruimte er bovendien veel beter benut dan voorheen.

Ze hebben een grote en behoorlijk royaal voorziene keuken gekregen, maar zo oogt hij niet. De keuken oogt juist heel ruimtelijk, licht en sfeervol. Daar zijn ze Verkoelen dankbaar voor, vertellen ze, vooral verwijzend naar de slim ingebouwde kasten in de muur. ‘Dat heeft veel extra leefoppervlakte opgeleverd. Het idee kwam van Verkoelen en met minimaal breekwerk konden we ruimte winnen uit de berging die achter de muur ligt. Zo had Verkoelen Keukens veel ideeën over het beter benutten van de ruimte. Ze konden het bovendien goed presenteren in een 3D-presentatie; we hadden er steeds een goed gevoel over.’

Hoogglans grijs

De hoogglans grijze kasten onder het elegante gemarmerde werkblad brengen een frisse, lichte sfeer in de keuken, terwijl de donkerbruine houtlook een warme uitstraling heeft. Doordat de hoge kasten ingebouwd zijn en de bovenkastjes minder breed zijn dan het aanrecht is het totaalbeeld zeer ruimtelijk.

Doorlopende belijning

De keuze voor twee ovens biedt veel gebruiksgemak en is ook mooi uit optisch oogpunt. Onder de linker oven zit de koelkast. Verder zit er vooral veel opbergruimte in de kasten. Bewust verkozen Dorothé en Wim een gewone kraan boven een Quooker, om geen kastruimte kwijt te raken aan een reservoir. Fraai is de doorlopende lijn over de fronten onder het werkblad, die dus ook doorloopt over de vaatwasser op de hoek.

Het is een heerlijke plek geworden waar Dorothé en Wim graag veel tijd doorbrengen. ‘We hebben er zelfs een nieuwe eethoek bij aangeschaft. We zijn dik tevreden over onze nieuwe keuken, hij is prachtig geworden.’