Binnenkijken bij

Jaimie en Chris

Binnenkijken in de zwarte keuken van Jaimie en Chris: het hart van het huis

Jaimie, Chris en hun dochters vormen samen een gezellig gezin dat 1,5 jaar geleden begon met het verbouwen van hun benedenverdieping. Het was hun droom om een mooie grote keuken te laten bouwen waar ze met het hele gezin tijd kunnen doorbrengen. Samen met Verkoelen Keukens hebben ze deze droom kunnen laten uitkomen en hieronder vertelt Jaimie meer over dit proces.

Herindeling van het huis

“Het huis was oorspronkelijk van mijn opa en oma voordat wij hier kwamen wonen”, begint Jaimie te vertellen. “Zij hadden het huis levensloopbestendig gemaakt, maar er werd veel ruimte niet gebruikt. Toen wij hier kwamen wonen hebben we slaapkamers en een badkamer toegevoegd aan de bovenverdieping en dat gaf ons de kans om een grote droomkeuken te creëren op de benedenverdieping.”

De samenwerking met Verkoelen Keukens

Jaimie en Chris kozen voor Verkoelen Keukens om hun keukendromen waar te maken: “Ze hebben ons fantastisch geholpen met mooie ontwerpen, creatieve ideeën en veel mogelijkheden qua materialen en kleuren. Het traject wordt gezien als een groeiproces. Ze nemen de tijd voor het ontwerp, de materialen en de praktische indeling. Er wordt niet verwacht dat je snel een handtekening zet, maar we kregen juist de tijd om goed na te denken over onze keuzes.”

Het resultaat: een prachtige zwarte keuken

De keuken is niet het enige dat is veranderd. “We hadden eerst een aparte, gesloten keuken”, licht Jaimie toe. “Nu hebben we een grote woonkeuken, alles in één, met een groot kookeiland. Het hele huis is veranderd; we hebben de volledige benedenverdieping aangepakt, zoals de nieuwe kozijnen met strakke zwarte lijnen die passen perfect bij de zwarte keuken. Mijn schoonzus is binnenhuisarchitect en heeft ons ook goed geadviseerd. Zo hadden we van alle kanten fijne hulp om tot dit eindresultaat te komen.”

Een plek vol ruimte en gezelligheid

Waar wordt het gezin het meest blij van? “Chris en ik vinden de ruimte heel fijn”, aldus Jaimie. “Het is een plek geworden waar we als gezin en met vrienden rondom het eiland kunnen koken. De kinderen vinden het leuk om te helpen en dat kunnen ze doen door op de barkrukjes aan het eiland te zitten. Het is niet alleen een plek om te koken; we werken soms aan de laptop aan het eiland en dan nog is er heel veel ruimte over. Het biedt zoveel mogelijkheden!”

Montage en nazorg

Jaimie benadrukt ook het soepele proces van de plaatsing: “De montage verliep goed, bijna in één dag stond de keuken. En zelfs nu, na enige tijd, kunnen we nog steeds bellen als er iets is.” Het is duidelijk dat Jaimie en Chris niet alleen een functionele keuken hebben gekregen, maar dat ze een échte leefkeuken hebben gerealiseerd waar design, ruimte en gezelligheid samenkomen.