Binnenkijken bij

Wilma en Loek

Volledig begeleid bij inrichting moderne leefkeuken

Een lang gekoesterde wens van Wilma en Loek kwam uit met een grote uitbreiding van hun woning, over de hele breedte van het huis. Verkoelen Keukens hielp hen de grote, nieuwe ruimte passend invullen met deze sfeervolle, moderne leefkeuken.

Wát een weelde aan ruimte om in te bewegen, te werken, samen te zijn en op te bergen. Zó veel oppervlak vraagt wel om een afgewogen inrichting: niet overdadig, niet te minimalistisch. En niet te vergeten: praktisch om te werken. ‘Onze aannemer tipte Verkoelen Keukens’, kijkt Wilma terug. ‘Daarvoor kenden wij Verkoelen niet, maar we werden er fijn ontvangen en aan de hand genomen. Lowie Kessels had veel ideeën die ons erg aanspraken. Hij heeft de ruimte voor ons aangekleed en daar zijn we super tevreden over.’

Warme grijs-beige kleur

Door de grote glazen ramen valt er volop licht binnen in deze moderne leefkeuken, wat een prachtig effect geeft aan de warme grijs-beige kleur van het kookeiland en de muur. ‘Die kleur speelt als het ware met het licht, hij beweegt van grijs naar taupe’, zegt Wilma. ‘Iedereen beschrijft hem ook anders.’ De donkere houtlook van de hoge kasten en het hangende meubel brengen een sfeerrijk contrast. Ze ogen bovendien meer als ‘meubels’ dan als keukenkasten, wat uitnodigt om veel tijd in de leefkeuken door te brengen.

Grote koelkast, wijnklimaatkast

Ze ervaren alle gemakken in het gebruik, die ze zich wensten met onder andere twee ovens, de grootst mogelijke koelkast en de wijnklimaatkast. Die laatste met name voor de rode wijn, omdat het nu eenmaal minder eenvoudig is om rood op de juiste temperatuur te houden dan wit.

In algemene zin is de hele combinatie van kookeiland en hoge wand – met de ruime nis als fraai decoratief én praktisch element – prettig ingedeeld, ervaren Wilma en Loek. ‘Alles voelt logisch en is perfect op elkaar afgestemd. En we hebben zo veel bergruimte dat we in de woonkamer helemaal geen kast meer hebben. We zijn echt heel blij met hoe het geworden is.’